Kisladik alkotóműhely

Ahogy ígértük a részletek:


Szeptember 16.-tól a Kisladik alkotóműhely mesés barkácsolós foglalkozást indít a Parksarok Játszóházban. A foglalkozásokat egy-egy mesével vezetjük be. A kiválasztott mesék mind különlegesek valamibe. Egyedi köntösben mutatnak be a gyerekek számára fontos problémákat, mindegyik kicsit más, mint a szokásos mesék. A mesehallgatást barkácsolós-kézműves foglalkozás követi, ahol hagyjuk, hogy a gyerekek a mese inspiráló hatása alatt szabadon engedjék a fantáziájukat, és elmerüljenek a szabad alkotásban.

1. alkalom: szeptember 16.
mese: Bugs in a blanket mese a sokszínűségről, a másság elfogadásáról (a könyvről itt olvashattok: http://bit.ly/1srmczw).
foglalkozás: Kávészsákra varrunk és ragasztunk színes textilbogarakat.
2. alkalom: szeptember 30.
mese: Hogyan lett a sünteknős? Kipling meséje egy különleges faj keletkezéséről, avagy miért nincs a jaguár lakta Amazonas-őserdőben sem sün, sem teknős, van viszont furfangos Armadillo.
foglalkozás: Készítünk összegömbölyödő armadillot, teknőst folyóval, ahova be tud ugrani, és sünt levelekkel, ahova el tud bújni.
3. alkalom: október 14.
mese: Open this little book, Do not open this book!, Beautiful Oops! Képeskönyvek nemcsak kicsiknek! Interaktív illusztrációra épülő mesék az olvasás öröméről, hogyan teremtünk a mesékkel és képekkel egy saját külön világot, és hogyan válunk mi is a meséink aktív résztvevőivé.
foglalkozás: tépünk, vágunk, ragasztunk és saját képeskönyveket készítünk
4. alkalom: október 28.
mese: A sick day for Amos McGee, Bear has a story to tell: Mese az összetartásról, a közösség erejéről, a gondoskodásról és az odafigyelésről
foglalkozás: állatnyomatokat készítünk, közösen állatkertet építünk

Lesznek még mesék nem mindennapi királylányokról (az egyikük lebeg, a másik sárkányt szelídít, és megmenti az elrabolt királyfit), egyórás csodaléghajókról, egy fa és egy kisfiú életre szóló barátságáról, a düh teremtő erejéről és a megbocsátás melegségéről, a harácsoló kapzsiságól és a természetünk megóvásáról.

A foglalkozások kéthetente keddenként, délután negyed hatkor (17:15) kezdődnek, teljes időtartamuk egy óra, a szülők ez alatt szabadok!
Szeretettel várunk minden nagyóvodást és kisiskolást. Gyertek velünk közösen alkotni!

Az alkotás bátorságot ad. Próbáljátok ki ti is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése