Már hétfőn!!! 17:15



Kreatív zenei csoport autizmussal élő gyerekeknek

Szeptember 8-án a Parksarokban (Bp. XIII. kerület Pozsonyi út 36) induló kreatív zenei fejlesztőcsoportunkba szeretettel várjuk a zenélés iránt érdeklődő 3-7 év közötti autizmussal élő, magas intellektusú gyerekeket és szüleiket. 
A foglalkozásokat hétfőnként 17.15-18.00 között tartjuk.
A csoport célja az örömzenélés, a stresszoldás és az autista gyerekek zenei közösségének kialakítása. Saját képességeiket, érdeklődésüket játékainkba beépítve segítjük a gyerekek beilleszkedését a csoportba.A Sáry-módszer alapján felépített foglalkozásokon zenei társasjátékokat játszunk, vagyis egyszerű játékszabályok segítségével ritmus, zörej és dallamhangszereken, énekhanggal, szövegekkel hozunk létre közös zenei kompozíciókat. A játékszabályok a gyerekek számára könnyen érthetőek. A zenén keresztül próbára tesszük rugalmasságukat, gyakoroljuk a kezdeményezést, a bátorítjuk az önkifejezést, a kreativitást, a társakkal való együttműködést és kommunikációt. A zenével segítjük a gyerekeket önmaguk és társaik érzékelésében.
A Sáry módszer (erről bővebben www.sary.hu oldalon olvashat) nemzetközileg elismert kreatív zenepedagógiai és terápiás módszer, melyet Sáry László zeneszerző az 1970-es évektől kezdve folyamatosan fejleszt. A módszert eredetileg pszichiátriai betegek számára dolgozták ki terápiás céllal. A későbbiek során a módszer a kreatív zenepedagógia felé fejlődött tovább és mára a Zeneakadémián, a Színművészeti Egyetemen és az ELTE Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Karán is oktatják. A módszer lényege, hogy a zenei képzettség bármely szintjén álló (akár teljesen kezdő) játékosok segítséget és támogatást kapjanak ahhoz, hogy a zenén keresztül kifejezzék gondolataikat, érzéseiket, bekapcsolódjanak a zenei közösségbe.
A zenei játékokba a gyerekek szülei/kísérői is bekapcsolódhatnak.A foglalkozásokat Kovács Petra zenei társasjáték vezető, Sáry-módszer oktató, zenei közösségfejlesztő és művészetterapeuta (MOME) tartja.Részvételi díj (1 gyermek és kísérője számára): 2500 Ft/ alkalom vagy 8000 Ft/ 4 alkalom

Jelentkezés és további információ: Kovács Petra, kreativ.zenei@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése